Wanneer je geld wilt lenen, is het belangrijk om vooraf goed te weten welke kosten hiermee gepaard gaan en hoeveel je maandelijkse afbetalingen zullen bedragen. Deze informatie kan je bekomen door een simulatie te maken van je lening. Hierbij geef je het totaalbedrag in en de periode waarover je wenst terug te betalen. De simulatietool geeft je als resultaat een overzicht van zowel de kosten als het terugbetaalplan. Bij Beobank kan je de simulatie snel en eenvoudig wijzigen indien je het maandelijks bedrag bijvoorbeeld te hoog zou vinden. Door het totaalbedrag of de periode aan te passen, zie je in een mum van tijd welke veranderingen dit met zich meebrengt.

Welke terugbetalingstermijn is er mogelijk?

De simulatietool van Beobank is eenvoudig. Eerst kies je welk type lening je wenst af te sluiten. Het is belangrijk om het juiste type te kiezen omdat dit een grote invloed heeft op de kosten die verbonden zijn aan je lening. Zo zal een persoonlijke lening altijd duurder zijn dan bijvoorbeeld een autolening of een hypotheek. Nadat je het type lening hebt bepaald, krijg je een pagina met informatie en de mogelijkheid om je lening te simuleren. Binnen de simulatie geeft je het totaalbedrag aan dat je wenst te lenen en de termijn waarop je dit denkt te doen. Je krijgt dan dadelijk een zicht op je maandelijkse afbetalingen en de intrest die je zult moeten betalen. Alle gegevens zijn aanpasbaar zodat je snel verschillende simulaties kunt maken. In het deel waar je de termijn bepaald zie je in één oogopslag wat de minimumtermijn is en wat de maximumtermijn is. Afhankelijk van het totaalbedrag kan de maximumtermijn verschillen. Hou er wel steeds rekening mee dat het intrestpercentage gelinkt is aan zowel het gekozen bedrag als de gekozen termijn.

Een duidelijk zicht op de kosten

Een voordeel van de simulatietool van Beobank dat vele andere kredietverstrekkers niet bieden, is het duidelijke zicht op je kosten. Onderaan de tool zie je steeds het percentage staan waaraan je leent alsook het totaalbedrag van je kosten. Je hoeft dit dus niet meer zelf uit te rekenen wat bij andere simulaties vaak wel het geval is. Daarnaast zie je ook het bedrag dat je daadwerkelijk zult moeten betalen, je kosten plus het ontleende bedrag dus. Beobank zorgt hiermee voor een grote transparantie bij zijn leningen zodat je als klant later niet het gevoel krijgt allerhande verborgen kosten te krijgen opgelegd. Dus probeer maar eens de kredietsimulator.

leningsimulator