Op zoek naar een nieuwe wagen?

autolening nieuwe wagenWie op zoek is naar een nieuwe wagen zal vaak naar een lening moeten grijpen op de aankoop te kunnen verwezenlijken. Wanneer je een vermelding als wanbetaler hebt bij de nationale bank en dus op de ‘zwarte lijst’ staat, is dat helaas niet zo eenvoudig. Heel wat banken en instellingen zijn niet bereid om een autolening toe te staan in dit geval. Bij een goedkopere tweedehandswagen kan je misschien toch een lening verkrijgen, maar een dure wagen is uit den bozen. Toch is het niet onmogelijk om een wagen op krediet te kopen, met vermelding op de ‘zwarte lijst’.

Rechtstreeks bij de dealer.

De makkelijkste manier is een wagen rechtstreeks bij de dealer op krediet te kopen. Waar banken vaak strenge regels hanteren, durft dat bij verkopers al eens wat soepeler te gaan. Meestal wordt gebruik gemaakt van een contract waarbij de wagen eigendom blijft van de dealer tot hij volledig afbetaald is. Krijg je halverwege problemen met je betalingen, dan wordt de betaalde som als huur beschouwd en ben je de auto kwijt. Deze manier van aankopen is dus niet geheel risicoloos, maar wanneer je echt geen lening kan krijgen, helpt ze je een heel eind op weg.

Sommige dealers zijn ook bereid om je zelf een lening toe te kennen, waarbij de wagen dadelijk je eigendom is ondanks een zwarte lijst vermelding. In geval van langdurige wanbetaling echter, blijf je het risico lopen dat de wagen in beslag genomen wordt en je hem alsnog kwijt bent. In dit geval echter zal je wel recht hebben op de som waaraan hij verkocht wordt. Na afbetaling van de dealer natuurlijk. Heb je de wagen al voor het grootste deel betaald, dan ben je dus niet je volledige investering kwijt. Eventueel kan je met de verkregen som zelfs een andere, goedkopere wagen aankopen.

Bezoek de website van BeoBank voor de laagste JKP